SKLIZEŇ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY V KILIMANJARU
U kávy Kilimandžáro je však na rozdíl od keňské kávy větší starost o správnou sklizeň a zpracování kávových zrn. Problémem je chybějící infrastruktura související s kávou v regionu Kilimandžáro, který není zdaleka tak vyspělý jako v Keni.

Hlubším problémem je nedostatek pobídek mezi pěstiteli kávy v této oblasti, a to se promítá v nedostatečné péči při sklizních a zpracování kávových zrn. Proto není jednoduché najít kvalitní kávu v tomto regionu. Vyplatí se tedy investovat do výběrové kávy a tu vám nyní přinášíme v malém objemu. Neváhejte a ochutnejte jednoznačně jednou z nejlepších káv na světě.

Káva Tanzania Kilimanjaro s o něco menším tělem a kyselostí než její příbuzná keňská káva AA stále vykazuje velmi jemné tělo a jas spolu s vynikající rovnováhou a pikantním, čistým chuťovým šálkem.

Kilimandžáro je také o něco jemnější než keňská káva a často má hladkou, sametovou texturu s nádechem černého rybízu. Agresivně aromatická káva Kilimanjaro vykazuje mnoho pozitivních vlastností dobré keňské kávy a je skutečně jednou z nejlepších světových prémiových káv.

RECENZE KÁVA KILIMANJARO: PŘÍCHUTÍ PŮVODU
Káva Kilimandžáro, pěstovaná na sopečných svazích nejvyšší hory Afriky v severovýchodní Tanzanii, má vlastní typickou chuť, výborné tělo a jasnou kyselost. Tyto charaktery jí dodaly pověst jedné z nejlepších káv v Africe.

SKLIZEŇ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY V KILIMANJARU
Při správné péči je Kilimandžáro jednoznačně jednou z nejlepších káv na Zemi. U kávy Kilimandžáro je však na rozdíl od keňské kávy větší starost o správnou sklizeň a zpracování kávových zrn. Problémem je chybějící infrastruktura související s kávou v regionu Kilimandžáro, který není zdaleka tak vyspělý jako v Keni.

Hlubším problémem je nedostatek pobídek mezi pěstiteli kávy Kilimandžáro, aby se s kávovými zrny ve všech fázích starali.

V důsledku toho, i když není těžké najít a koupit kávu Kilimanjaro, je stále poměrně těžké najít skutečně gurmánskou kávu Kilimanjaro. Doufejme, že se tato situace v budoucnu zlepší a bude kladen důraz na lepší péči o kávová zrna v celém regionu.

RODNÁ DRUŽSTVA KILIMANJARO
Kilimanjaro Native Co-Operative Union (KNCU) je nejstarší družstvo v Africe a káva je jejich nejdůležitější tržní plodinou. Obhospodařují sopečnou půdu mohutné hory Kilimandžáro, aby produkovali mokrou (pranou) kávu Arabica. Kávovníky jsou často pěstovány společně s banány.

Více než 150 000 drobných farmářů z téměř 100 vesnických společností poskytuje KNCU asi 5 300 tun kávy Arabica. Tato káva tvoří asi 60 % kávy v regionu, i když se to liší podle trhu a soukromých obchodních dohod, které zajišťují konkurenci.

KNCU je registrován jako Fair Trade dodavatel a vyváží některá ze svých kávových zrn jako Fair Trade Coffee. Káva shromážděná a obchodovaná KNCU tvoří asi jedenáct procent z celkové produkce kávy v zemi.

Oblíbené

TANZANIA Washed Arabica AAA Shira

TANZANIA Washed Arabica AAA Shira

289 813 

Káva pěstovaná na sopečných svazích nejvyšší hory Afriky Kilimandžáro v severovýchodní Tanzanii. Káva se jedinečným chuťovým profilem, s krásným tělem a jasnou kyselostí, která jí dodává pověst jedné z nejlepších káv v Africe. Velmi jemné tělo, je to skvěle vyvážená káva.

AAA je Arabica nejvyšší kvality s ručně tříděnými zrny.

Katalogové číslo: KV0003-2-1-1-1-1-1-1 Kategorie:
Vyčistit
Zobrazit košík
Vyčistit
Zobrazit košík