Naše kávy pocházejí z malých farem a drobných družstev a pozemků z celého světa. Ve snaze zdůraznit specifické chuťové charaktery konkrétní pěstitelské oblasti, procesu nebo odrůdy, hledáme tyhle znaky v zrnu, které nám představí nejčistší výraz jedinečné chuti a bezkonkurenční kvality. Ač lze kávové zrno snadno rozpoznat, jen málokdo dokáže zhodnotit jeho skutečnou kvalitu. Tyto výjimečné rostliny, které jsou charakterizovány voskovitými zelenými listy, sladce vonícími květy a skupinami plodů podobných třešni, pečlivě kultivují producenti a o výběr kvalitních plodů se starají naši dodavatlé s nimiž pracujeme.

Každá sezóna přichází s opojnou vůní květu kávových rostlin a začíná devítiměsíční dozráváním, až po sklizeň. Většina kvalitní kávy se sklízí původním způsobem, ručně. Nejkvalitnějších kávy se rostou na špatně přístupných farmách v horských oblastech, kde zběr mechanizací není možný.

Dalším důvodem ručního zběru, který je důležitý pro kvalitu, je selekce. Narozdíl od vína bobule nedozrávají současně a ani pro skušené zběrače není jednoduché sbírat plody na vrcholu zralosti. Ručním třídění sklizených plodů docházá k další selekci ideálních plodů pro další zpracování. Mnoho farem používá také flotační nádrže, kde se oddělí plody s vadamy, které nelze vidět.

Va další fázy zpracování se oddělý zrna od bobule mokrou nebo suchou cestou. Tyto procesy mají další vliv na kvalitu kávy. Po třídění podle velikosti zrn je káva expedována v nepraženám stavu k nám do pražírny. Všechny tyto procesy mají také vliv na kvalitu kávy a cenu kávy na trhu. Naopak komoditní káva se zbírá najednou mechanicky a to má samozřejmě vliv i na její výslednou chuť.

Slide 2

Zajištění kvality

Coffee Lab je vybavena nejmodernějšími technologiemi pro analyzují a hodnocení kávy v komlexním formě, včetně zelené kávy, pražících profilů, produkce rozpustné kávy a extraktů.

Hodnotíme zelené kávy a vzorky pražené kávy pro další produkci,aby jsme zákazníkům usnadnili výběr a zaručili vysokou kvalitu kávy.  Hodnotíme senzoricky atributy zelených a pražených káv, včetně vůně, těla, úrovně kyselosti, chuti. Smyslový analýza kombinovaná s výsledky fyzických testů, nám pomáhá poskytnout základní informace pro budoucí produkci.

Pro každou jednodruhovou kávu a způsob přípravy hledáme ideální pražící profil.   

Naším cílem je maximální zachování chuťových a aromatických vlastností.

Součástí našich služeb je profilace pražících směsí, blending.   

Slide 3

Komerční pražení kávy je vážný problém: nemůžete si dovolit ztrácet zákazníky kvůli špatné kvalitě pražení, špatnému chlazení nebo nepřesnému měření teploty. Věříme, že komerční pražírna by měla být schopné nabídnout vynikající kvalitu pražení, rychle se adaptovat na různé profily pražení, a v dostupných cenách.

Naše komerční pražírna kávy zvládne i náročný provoz s vynikajícími výsledky. Náš ovládací panel poskytuje přesné měření teploty a snadné ovládání všech funkcí.

Slide 4

Kávu neskladujeme, je pražena až po obdržení objednávky. Jedině tak si zachová svou čerstvost! Oleje které přenášejí většunu chuťových látek neoxidují a aroma se dalším skladováním nevytrácí.

Kompletní systém produkce: nemusíte nikam chodit hledat špičkovou technologii pro packaging, ​​disponujeme postprodukčním studiem. Dáme vaši značce kávy vše, co potřebuje k tomu, aby váš kávový program fungoval. V našem studiu společně s designérem pro vás navrhneme vlastní branding, kontaktujte prosím zákaznický servis na adrese produkce@coffee-lab.eu.

Snažíme se kávu expedovat ihned po upražení. Dodací lhůta pro zásilky je obvykle 3-7 pracovních dnů po jejich odeslání (mimo expedici v rámci EU). Dodací lhůty se mohou lišit, protože závisí na logistickém řetězci a objednávky mimo EU mohou trvat ještě déle.

Expedujeme Vaši objednávku v našem balení od 250g a 1kg. Standartně s jednosměrným ventilem a uzavíracím zipem. Balíme do všech standartních velikosti a obalových materiálů – product packaging i v průmyslovém objemu.

Napište hledanou frázi a stiskněte Enter